EVENEMANG I FORSBACKA BRUK

Här kan du se kommande event i Forsbacka bruk! Du hittar roliga upplevelser för hela familjen,
Vart? Jo, mitt emellan Sandviken och Gävle och bara en timmes bilresa från både Uppland, Dalarna och Hälsingland. Så Välkomna att besöka oss i sommar!

 

BIOVISNING UTOMHUS!

 
Skärmavbild 2022-07-07 kl. 07.27.37.png

20 AUG KL: 21:00 ”THE NEVERENDING STORY”

Svensk titel: Den oändliga historien.
Från 1984
tid: 1 tim 42 min
Drama, Barn & Familj, Äventyr

Åldersgräns 7 år

Handling: ”Bastian har det inte särskilt lätt Han har få vänner, blir mobbad i skolan och är dålig i alla ämnen. Hans mamma är död och pappan är deprimerad, så till den grad att han knappt märker av sonens existens längre. För att undkomma verkligheten drömmer sig Bastian in i fantasins värld, genom böcker och genom att hitta på egna historier. Men en dag upptäcker han den gamla bortglömda boken ”Den oändliga historien” -som utspelar sig i landet Fantásien. Bastian ger sig ut på ett vilt äventyr när han ger sig in i den magiska världen Fantásien -som är ett dödsdömt land fyllt av drakar, jättar och monster. Han riskerar sitt liv för att rädda Fantásien genom att ge sig ut på ett mycket farligt uppdrag.:..”

 

Ta med något skönt att sitta på och glöm inte att klä er varmt. Ta med dina vänner, familj och grannar. De sprakande eldarna ger en härlig stämning i det gamla industriområdet och ni får uppleva Forsbacka bruk på ett helt nytt sätt.

VÄLKOMNA!

Pris: Gratis
Fika och popcorn kommer ni att kunna köpa på plats.

Begränsat antal platser, endast föranmälan: stiftelsenforsbackabruk@gavle.se

Skriv filmens namn i ämnesraden i mailet vid anmälan.

Plats: Forsbacka bruk, ”Labbis” Stentorpsvägen 9, 818 42 Forsbacka bruk

 
IMG_3938 2_edited.jpg

FORSBACKADAGEN

Lördagen den 20 augusti kl:10 - 16

En händelserik och spännande dag för både barn och vuxna där vi leker, lär, tävlar, upptäcker, äter, njuter, provar på både gamla och nya saker, umgås och förundras tillsammans.

Aktiviteter som ni kan välja och vraka bland under dagen är bla: 
Äventyrsservice gör aktiviteter löpande under dagen – heja på dem som klättrar eller klättra själv och klättringen är gratis för barn och vuxen.Vem vågar klättra högst? Den som klättrar högst vinner ett presentkort OCH äran såklart. Äventyrsservice spänner fast din säkerhetssele i en kranbil och du får UTMANA någon på att klättra högst med hjälp av att du staplar läskeblaskbackar. Möt alla våra hjältar och provsitt både en Polisbil en Brandbil och en Ambulans på plats. Räddningstjänsten visar också hur man ska göra om man måste släcka en brand.
Prova på lekar från förr Vid Länsmuseets station där du även får höra gamla sägner och folkminnen från tiden då bruket var ett levande järnbruk, Prova på att tälja med kniv för att förstå hur viktig just kniven varit för människan genom tiderna (barn tillsammans med vuxen) eller kanske vill du prova på Yoga för barn tillsammans med någon vuxen du känner. Du kanske hellre väljer Ponnyridning eller klappar smådjur, kanske tar du en tur med häst och vagn, strosar runt bland våra ”knallar” och tittar på smide och fina hantverk eller så handlar du på loppis hos någon av alla som ställer upp sina loppisbord, blir du sugen på något sött så ta och snurra på Chokladhjulet eller handla något gott att äta eller fika. Du kan följa med på en guidning inne på industriområdet med Lars Alfredsson som guidar, vill du istället ha en Guidning i Engelska Parken så följer du med Lena Boox. Besök Art Work där Ateljé Kemisten visar ett 20-tal konstnärer i konstutställningen både på innergården och i den maffiga lokalen Glödgen. Lyssna på den härliga Saftorkestern som spelar för oss under dagen. Och varför inte hyra en kanot och se dagen från sjön, köpa med dig en picknickkorg från kaféet Labbis och paddla ut till ön och avnjut er matsäck. Är du däremot en landkrabba så kan du istället sticka några varv på vår rekordlånga halsduk, spela ett parti boule mot en vän, eller hyra kägelbanan för att se vem som är den bäste bowlaren av er. När magen börjar knorra så finns det mycket att välja på, det finns Kafé, med både smått och gott, smörgåsar, Picknickkorgar och glass som säljs på Labbis, fika, kolbullar och korv som säljs på uteområdet. Givetvis kan ni även köpa mat på Forsbacka värdshus under dagen. Värdshusets ägare gör gärna
”spontantavelguidningar” i värdshusets matsal i mån av tid om ni frågar snällt. Folkmusik spelas spontant vid Herrgården och det vackra huset lever upp under dagen.
Stannar du sen kvar eller kommer tillbaka till kvällen så visas gratis utomhusbio av BIO 7:an på innergården vid museet. Filmen som visas är den underbara klassikern ”The Neverending Story” så ta med något skönt att sitta på och glöm inte att klä er varmt. Ta med dina vänner, familj och grannar. De sprakande eldarna ger en härlig stämning i det gamla industriområdet och ni får uppleva Forsbacka bruk på ett helt nytt sätt. Fika och popcorn kommer ni att kunna köpa på plats.

 

FORSBACKADAGENS HÅLLPUNKTER

Vi öppnar dörrarna för besökare klockan 10.00 och stänger igen klockan 16:00

Området sjuder av liv hela dagen och aktiviteterna är många som rullar hela tiden.

Dock finns det några av dem som kommer att ha specifika tider enligt ett schema för att
ni besökare ska ha chansen att se så mycket som möjligt av allt som erbjuds under dagen -och detta utan att tiderna ska behöva krocka med varandra.

 
Skärmavbild 2022-07-07 kl. 07.43_edited.jpg

HÅLLPUNKTER

Vill ni prata med våra hjältar Räddningstjänsten, Polisen eller Ambulansen så finns dom alla på plats kl:10 – 14 under dagen. Obs! Om dom får larm så försvinner dom på utryckning.

  • 10 -14 Räddningstjänsten är på plats och visar upp sin verksamhet och besökare får provsitta bilen. Räddningstjänsten visar även hur man säkrast släcker en brand

  • 10 -14 Polisen är på plats och visar upp sin verksamhet, besökare får provsitta bilen

  • 10 -14 Ambulansen är på plats och visar upp sin verksamhet och besökare får provsitta bilen

Vill ni lyssna på någon av den härliga Saftorkesterns två spelningar så spelar dom:

  • kl:11:30 - ca 12:30 Saftorkestern spelar på industriområdet och deras andra spelning blir kl:13:30 till ca 14:30

  • kl:12:35 blir det guidning inne på området med Lars Alfredsson
    (turen tar ca: 35 min och utgår från Labbis)

  • 21:00 Gratis utomhusbio då Bio 7:an visar filmen” Neverending Story” på kvällen. På Labbis säljer vi popcorn, dricka och godis till filmen. 

 

VÄLKOMNA!

Entré till dagen:
50kr/vuxen

25kr/barn

Ta med dina vänner, familj och grannar. 
Den här händelserika dagen i det gamla industriområdet får ni bara inte missa!

Begränsat med parkeringar så lämna gärna bilen hemma.

Vill ni ha en marknadsplats för att sälja era gamla, nya eller återbrukade saker, kanske ställa ut era konstverk eller delta som utställare på annat sätt under dagen så finns endast ett Begränsat antal platser. Vi tar endast emot föranmälan och SENAST den 5 augusti 2022 till: stiftelsenforsbackabruk@gavle.se

Plats: Forsbacka bruk, ”Labbis” Stentorpsvägen 9, 818 42 Forsbacka bruk

De som gör denna dag möjlig att genomföra är bla: Stiftelsen Forsbacka Bruk, Hembygdsföreningen, Lions, PRO, Forsbacka bibliotek, Värdshuset Forsbacka, Ateljé Kemisten, Emras, Länsmuseet Gävle, Räddningstjänsten, Polisen, Ambulansen Region Gävleborg, Äventyrsservice, Nio 7:an, Ideélla krafter, nära och kära och med fint stöd av Gävle kommun.

 
IMG_5120.heic