top of page

INFORMATION TILL FÖRSÄLJARE/KNALLAR

Vill du som privatperson eller ditt företag/förening vara med på Forsbackadagen? Då är ni varmt välkomna att boka en plats hos oss. 

I år vill vi lyfta de lokala företagen i Region Gävleborg och gärna lokalt runt Forsbacka Bruk såklart. Har du ett företag i Dalarna, Hälsingland eller kommer från en annan del av landet och vill sälja era produkter eller marknadsföra ert företag på Forsbackadagen så är såklart även ni välkomna men då i mån av plats -så skynda er att maila er anmälan senast den torsdagen den 18 augusti 2022.

Försäljningsregler:
Marknaden befinner sig i ett unikt kulturomåde i Forsbacka Bruks underbara miljö.
Där känner vi hur det forna järnbrukets slit och vedermödor formligen omsluter oss med sina historiska vingslag i både byggnader på områden och i tid och rum. Marknaden kommer därför främst att godkänna försäljning av konsthantverk, närproducerat material och förtäring, loppisstånd med återvunna ting = ej massförsäljning av piratkopierade kläder eller ting.
Ni får gärna sälja matprodukter som besökarna kan köpa med sig hem.

Meddela vad ni tänkt sälja i er anmälan. OBS! Vi förbehåller oss rätten att sortimentbegränsa om vi anser att varorna kan vara stötande eller olämpliga i någon form.


Priser för att delta på Forsbackadagen: 

Minsta avgift för hyra av plats för privatperson eller i dagen aktiv förening
är 200 kr (max 3-meter yta per försäljare). För att hyra bord som sätts upp av arrangör tillkommer 100 kr per bord. Kostnad för el tillkommer med 150 kr.

Liten företagare: Minsta avgift för hyra av plats är 1000 kr (max 3-meters yta per försäljare). För att hyra bord som sätts upp av arrangör tillkommer 100 kr per bord. Kostnad för el tillkommer med 150 kr.

Mellanstor företagare: Minsta avgift för hyra av plats är 2500 kr (max 3-meters yta per försäljare). För att hyra bord som sätts upp av arrangör tillkommer 100 kr bord. Kostnad för el tillkommer med 150 kr.

För större visningsområde och/eller kommersiell försäljning av mat eller varor av större företag, är det en högre platshyra eller alternativt räknar vi i förväg ut en avgift på 12% - 25% av försäljningsvinsten.
Kontakta oss för exakt pris för just er verksamhet.

Datum & tider:

Marknaden pågår mellan kl.10.00-16.00. Det går bra att komma kvällen före och sätta upp sitt marknadsstånd från kl. 17.00 – 20.00 eller från kl. 08.30 på morgonen marknadsdagen. Marknadsstånden ska vara bemannade och stå framme hela tiden mellan 10 – 16 under Forsbackadagen. Nedplockning av er försäljning påbörjas först när marknaden har stängt för dagen = efter klockan 16:00 lördag 20/8 2022.

Er plats ska lämnas lika städad och fin som den var när ni anlände. Såklart förtär ni varken tobak, alkohol eller droger framför era kunder heller – tack!
Vi tackar i förväg för att ni är så trevliga utställare som tar sitt ansvar för att göra dagen till en underbar upplevelse för oss alla!

Begränsat antal särskilda ”knalleparkeringsplatser” i närheten av marknadsområdet
-Så först till kvarn gäller.


Boka din plats

Anmäl dig enligt beskrivningen nedan:

  • Maila till: stiftelsenforsbackabruk@gavle.se

  • Namn på utställare/ditt namn:

  • Telefonnummer:

  • Hemadress:

  • Ev organisationsnummer:

  • Fakturaadress:

  • Kort beskrivning på varor ni vill sälja under dagen.

  • Beskriv om ni är privatperson/ mindre förening eller företagare i anmälan

  • Skriv om ni behöver bord från arrangören som vi ställer fram (100kr/bord)

  • Skriv om ni behöver el från arrangören (150kr)

Sista anmälningsdag är18 augusti. 
Efter vi fått in er anmälan skickar vi ut en bekräftelse på er mail och faktura skickas till den fakturaadress ni anger i anmälningsmailet. Betalning skall vara gjord senast 19 augusti. Betald plats reserveras till 09.00 marknadsdagen om vi inte hör annat från er. Plats som inte är betald 19 augusti skall betalas vid ankomst på marknadsdagen.

Försäljare/knallar: Text
bottom of page