top of page

STÄMNINGSFULL
JULMARKNAD 2 DEC 2023

KL: 11 - 17!

PASSA PÅ ATT SÄLJA DINA SAKER I EN MAGISK MILJÖ BLAND DE UPPLYSTA ROSTUGNARNA OCH MED HISTORIENS VINGSLAG RUNT OM ER! EN HÄRLIG GENUIN JULMARKNAD OCH PYNT SOM GER EN GAMMELDAGS JULSTÄMNING FYLLER UPP DET STÄMNINGSFULLA ROSTUGNSHUSET OCH VI JULPYNTAR HELA UTEOMRÅDET -
OCH I LABBIS SÅKLART.


PASSA PÅ ATT BOKA PLATS & SKRIV OM DU VILL STÅ UTE ELLER INNE!

HÄSTAR ÄR VÄLKOMNA
OCH FÅR GÄRNA BIDRA MED SIN NÄRHET PÅ UTEOMRÅDET!

Information till försäljare/knallar!

Vill du som privatperson eller ditt företag/förening vara med på JULMARKNADEN 2023?

Då är ni varmt välkomna att boka en plats hos oss. 

JULMARKNAD 2 dec 2023!

I år vill vi lyfta de lokala företagen i Region Gävleborg och gärna lokalt runt Forsbacka Bruk såklart. Har du ett företag i Dalarna, Hälsingland eller kommer från en annan del av landet och vill sälja era produkter eller marknadsföra ert företag på Forsbackas Julmarknad 2 december 2023 så är såklart även ni välkomna men då i mån av plats -så skynda er att maila er anmälan senast den 25 november 2023.

Datum & tider:

Marknaden pågår i det stämningsfulla Rostugnshuset och på hela uteområdet - mellan kl.10.00-17.00. Det går bra att komma kvällen före och sätta upp sitt marknadsstånd från kl. 11.00 – 17.00 eller från kl. 08.30 på morgonen marknadsdagen.

Försäljningsregler:
Marknaden befinner sig i ett unikt kulturomåde i Forsbacka Bruks underbara miljö.
Där känner vi hur det forna järnbrukets slit och vedermödor formligen omsluter oss med sina historiska vingslag i både byggnader på områden och i tid och rum. Marknaden kommer därför främst att godkänna försäljning av konsthantverk, närproducerat material och förtäring, loppisstånd med återvunna ting.
Ni får gärna sälja matprodukter som besökarna kan köpa med sig hem.

Meddela vad ni tänkt sälja i er anmälan. OBS! Vi förbehåller oss rätten att sortimentbegränsa om vi anser att varorna kan vara stötande eller olämpliga i någon form.


Priser för att delta på Forsbackadagen: 

Minsta avgift för hyra av plats för privatperson eller i dagen aktiv förening
är 250 kr (max 3-meter yta per försäljare). För att hyra bord som sätts upp av arrangör tillkommer 50 kr per bord. Kostnad för el tillkommer med 100 kr.

Liten företagare: Minsta avgift för hyra av plats är 800 kr (max 3-meters yta per försäljare). För att hyra bord som sätts upp av arrangör tillkommer 50kr per bord. Kostnad för el tillkommer med 100 kr.


Mellanstor företagare: Minsta avgift för hyra av plats är 1500 kr (max 3-meters yta per försäljare). För att hyra bord som sätts upp av arrangör tillkommer 50 kr bord. Kostnad för el tillkommer med 100 kr.


För större visningsområde ex en hel yta på ute eller innerområdet - och/eller kommersiell försäljning av mat eller varor av större företag, är det en högre platshyra eller alternativt räknar vi i förväg ut en avgift på 12% - 25% av försäljningsvinsten.
Kontakta oss för exakt pris för just er verksamhet.

Datum & tider:

Marknaden pågår i Rostugnshuset och på hela uteområdet - mellan kl.10.00-17.00. Det går bra att komma kvällen före och sätta upp sitt marknadsstånd från kl. 11.00 – 17.00 eller från kl. 08.30 på morgonen marknadsdagen. Marknadsstånden ska vara bemannade och stå framme hela tiden mellan 10 – 17 under Julmarknaden.


Nedplockning av er försäljning påbörjas först när marknaden har stängt för dagen = efter klockan 17:00 lördag 2/12 2023.

Er plats ska lämnas lika städad och fin som den var när ni anlände.
Såklart förtär ni varken tobak, alkohol eller droger framför era kunder heller – tack!
Vi tackar i förväg för att ni är så trevliga utställare som tar sitt ansvar för att göra dagen till en underbar upplevelse för oss alla!

Begränsat antal särskilda ”knalleparkeringsplatser” i närheten av marknadsområdet
-Så först till kvarn gäller.


Boka din plats

Anmäl dig enligt beskrivningen nedan:

  • Maila till: stiftelsenforsbackabruk@gavle.se

  • Namn på utställare/ditt namn:

  • Telefonnummer:

  • Hemadress:

  • Ev organisationsnummer:

  • Fakturaadress:

  • Kort beskrivning på varor ni vill sälja under dagen. (ex - "hemstickat" eller "gamla redskap"  eller "honung" etc)

  • Beskriv om ni är privatperson/ mindre förening eller företagare i anmälan

  • Skriv om ni behöver bord från arrangören som vi ställer fram (50kr/bord)

  • Skriv om ni behöver el från arrangören (100kr)

Sista anmälningsdag är 25 november 2023. 
Efter vi fått in er anmälan skickar vi ut en bekräftelse på er mail och faktura skickas till den fakturaadress ni anger i anmälningsmailet. Betalning skall vara gjord senast 28 november 2023.

Betald plats reserveras till 09.00 marknadsdagen om vi inte hör annat från er. Plats som inte är betald 28 november skall betalas vid ankomst på marknadsdagen.

Välkomna!!!

Försäljare/knallar: Text
bottom of page